Fotografia de producte // continguts xarxes

Plàstic Preciós

Dins dels principis de Cabàs de Gats assenyalem la nostra intenció de formar part d’un entramat empresarial responsable. És per això que el nostre equip no va dubtar en treballar colze a colze amb Plàstic Preciós La Safor, una organització sense ànim de lucre de Gandia que té per objectiu el de conscienciar a les persones de la importància d’un canvi en els sistemes de producció i consum. 

DETALLS

Març, 2020
Branding

CATEGORIES

Videos Xarxes
Fotografia de producte
Contingut promocional

Amb el repte d’arribar a una economia circular, este grup d’amics de la Safor va posar a la seua disposició diverses màquines de reciclatge de plàstic amb les quals, a més de la mateixa producció, mostren la seua feina a diferents col·lectius a través de tallers dinàmics i participatius. L’elaboració dels productes es fa emprant plàstic cent per cent reciclat de la comunitat local, el que prova, una vegada més, la importància de ser responsables amb l’entorn en què vivim.  

Els seus treballs segueixen un procediment de personalització segons demanda. Qualsevol quantitat, amb un toc distintiu, i com no, tornant a la vida al residu plàstic tan perillós per al medi ambient quan s’abandona sense control i no es tracta com cal. Clauers, arracades, trofeus… Tu tens la idea, ells la fan realitat, donant-li, a més, un toc d’exclusivitat que fa de cada objecte una peça única. 

Cal destacar el treball desenvolupat per Plàstic Preciós La Safor durant la pandèmia mundial causada pel coronavirus. Sense pensar-ho ni un sols segon van començar la fabricació de pantalles protectores per al personal sanitari dels hospitals i centres de salut de la zona, així com a residències d’ancians, farmàcies, ajuntaments, centres socials i cossos de seguretat. A més, van facilitar el material i coneixement de manera online perquè més gent poguera participar en este projecte #OpCovid19. 

Un projecte que va travessar fronteres, arribant fins i tot a països com Mèxic, Xile o els Estats Units, on altres companys makers van gastar el seu disseny per a desenvolupar-los i crear els seus propis motles de pantalles protectores. 

Altres projectes que continuen en marxa desenvolupen la seua acció entorn dels bars. Des del sector de l’hostaleria es proporcionen els taps de plàstic i els restaurants reben a canvi diferents objectes fets amb plàstic reciclat, com són les lletres per a senyalitzar els banys o per a retolar el nom dels seus locals, entre altres. 

Per a col·laborar amb ells, des de Cabàs de Gats vam fer fotografies de producte, necessàries per a dur a terme una campanya de mecenatge per tal de millorar el seu equip i maquinària de treball. També vam participar en la gravació i edició de vídeos promocionals, tant de les pantalles productores com d’altres objectes, per a la seua tasca de difusió a través de les xarxes socials.

Plàstic Preciós La Safor té clar que el plàstic és una matèria primera de gran valor donat que es pot reciclar moltes vegades amb relativa facilitat, només cal saber com fer-ho i no deixar que perjudique el planeta al qual vivim, perquè no en tenim altre i hem de cuidar-lo com cal.